С площта си от 61 кв. км,. Република Сан Марино

...
 С площта си от 61 кв. км,. Република Сан Марино
Коментари Харесай

Няколко причини да посетим Сан Марино

 С площта си от 61 кв. км,. Република Сан Марино е петата най-малка страна в света, само че все пак туристическата й промишленост се разраства с по-бързи темпове, спрямо останалата част от Европа.

Сан Марино, която се намира в североизточната част на Италианския полустров, регистрира 31.1% растеж на интернационалните туристи в интервала 2016 – 2017 година, съгласно данни на Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации.

През 2017 година над 78 000 души са посетили страната, където формалният език е италиански — броят им е повече от два пъти по-голям от популацията на Сан Марино, което възлиза на 33 623 поданици.

Има доста аргументи за известността на дребната страна. Тя, да вземем за пример, е дом на връх Титан, който е част от международното завещание на ЮНЕСКО, редица добре непокътнати средновековни крепости, неповторима кухня и оживена спортна просвета.

Вижте за какво туристите се стичат към Сан Марино:

Обществените места в Сан Марино са изпълнени с изкуство и история.



Статуята на свободата е един от многото образци за неокласическо изкуство и архитектура, които са на всички места по улиците в Сан Марино.

Скулптурата се намира на Площада на свободата, в столицата на Сан Марино, и е дело на статуя Стефано Галети. Тя алегорично е подарена на страната от немска графиня през 1876 година

Това е една емблематична забележителност, като тя е изобразена на монетата от два евроцента на републиката.

Страната има оживена спортна просвета.

Сан Марино и прилежащите райони имат богата история като домакини на огромни спортни събития.

В интервала 1981 – 2006 година хора от целия свят се събираха на пистата Имола - град, покрай републиката, за Голямата премия на Сан Марино, кръг от календара на Формула 1. Състезанието носеше името на Сан Марино, защото към този момент имаше Гран при на Италия, което се организираше в Монца.

По същия метод Гран при по мотоциклетизъм на Сан Марино се организира в Италия, само че носи името на Сан Марино, тъй като към този момент има Гран при на Италия.

Освен моторните спортове, футболът е различен известен спорт в страната, съгласно нейния формален туристически онлайн портал.

Посетителите на Сан Марино могат да прегледат голям брой добре непокътнати средновековни цитадели и крепости.



Една от най-популярните атракции в Сан Марино - Трите Кули на Сан Марино, е ситуирана на най-високия връх на Апенините в рамките на републиката.

Кулите са остатъци от средновековното минало на Сан Марино и преди са били употребявани като оръжейница и затвор.

Според туристическия уебсайт на страната, най-старата от тях - Гуаита, датира от 10-и век.

Сан Марино също по този начин разполага с най-разнообразна религиозна архитектура



Един от доста образци за богато украсените религиозни здания - Базиликата на Сан Марино, е главната черква на столицата на републиката.

До нея се намира църквата Свети Петър, която датира от 16-и век и е важен обект за религиозни туристи и за фенове на историята.

Храната в Сан Марино е повлияна от кухнята на Североизточна Италия, само че дребната страна разполага и със лични неповторими ястия.



Според формалния туристически уебсайт на Сан Марино, известните ястия в републиката включва пиадина (тънък, плосък самун, който постоянно се употребява с месо, подправки и сирена), полента и паста, като талиатели, строцапрети, равиоли и ньоки.

Посетителите могат също по този начин да се насладят на няколко ястия, които са неповторими за микродържавата, като бустренго (полента кейк със смокини и ябълки), фаджоли кон ле котике (супа от боб и бекон, която обичайно се употребява по Коледа) и торта тре монти (кръгла торта с шоколад в чест на трите Кули на Сан Марино).

Посетителите могат да се насладят на първокласни гледки, с помощта на планинския релеф на Сан Марино.

Републиката е изпълнена с естествени хубости и е идеално място за хора, които живеят в метрополисите, най-много в намиращите се наоколо европейски страни.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР